Ontstekingen van pezen kunnen behoorlijk hardnekkig zijn. Je klachten willen maar niet genezen. Het kan ook zo gaan dat een klacht in je schouder beter gaat maar dat je vervolgens iets aan je enkel krijgt. Je gaat eigenlijk steeds van klacht naar klacht.

Is dit iets wat jij herkent?

Het liefst wil je lichaam zichzelf natuurlijk gaan herstellen. Meer energie weer terug en voorzichtig weer je pezen wat kunnen belasten zou mooi zijn.

Wat je eet zal zeker van invloed zijn op het herstel wat je graag wilt bereiken. Vooral bij ontstekingen is het belangerijk om te kijken naar de vetten in je voeding.

En nee.. die vetten waar ik het over heb zijn niet die stofjes waar je dik van word en weinig binnen in je lijf moet krijgen.

Inmiddels weten we beter. Vet is van essentieel belang om goed te functioneren voor jouw hersenen, hormonen en ontstekingen te voorkomen of onder controle te houden..

Je hebt in je lichaam weefselhormonen.Deze hormonen zorgen ervoor dat rondom de cellen de juiste functies worden uitgevoerd. Die weefselhormonen worden gemaakt uit de vetten die je eet. Alle soorten vetten heb je hierbij nodig. Het gaat uiteindelijk over de balans die je binnen krijgt.

Vloeibare vetten: deze zijn vloeibaar bij kamertemperatuur, zoals olijfolie, zonnebloemolie en visolie. Deze vetten zorgen voor flexibiliteit in de cellen.

Verschillende omega vetten zijn:

-Omega 3: visolie.

-Omega 6: plantaardige olie als zonnenbloemolie

-Omega 9: olijfolie

De kunst is wel om Omega 3 en Omega 6 goed in balans te houden. Daar kan ik je van alles over vertellen natuurlijk. Kritisch kijken naar je voedingspatroon, zorgen dat je alle vitamines goed binnen krijgt en opneemt natuurlijk en eventueel aanvullen met supplementen.