Wat voor mij echt de beste manier van ontspanning is, is een dagje Sauna Wellness. Maar hoe werkt dat dan precies?

*Voorbereidingen: Vul je saunatas met een badjas, voldoende handdoeken, slippers en wat verzorgingsproducten voor na je bezoek. Vaak zijn er bij de sauna’s ook wel badjassen en handdoeken te huur en badslippers te koop.

*Voordat je de sauna in gaat: Om te beginnen maak je eerst gebruik van het toilet. Vervolgens ga je douchen en heel goed afdrogen. Om je lichaam alvast te laten wennen aan een hogere temperatuur, maak je gebruik van een warm voetenbad.

*Saunagebruik: Neem plaats op de door jouw gewenste hoogte. Bepaal of je gaat liggen of zitten en plaats je handdoek onder je lichaam en voeten. Laat je lichaam bepalen hoe lang je in de sauna blijft. Het is echter verstandig om na 15 minuten de cabine te verlaten. Heb je gelegen, ga dan eerst even rechtop zitten voordat je de sauna verlaat.

*Koelen: Maak eerst buiten een wandeling, zodat je longen de warme lucht kwijtraken en je lichaam rustig kan afkoelen. Daarna kun je met koud water verder koelen. Start met het koelen zover mogelijk van je hart en werk langzaam naar je hart toe en vergeet je hoofd niet te koelen. Neem een koude douche om het zweet van je af te spoelen en maak daarna gebruik van het dompelbad. Sluit af met warm voetenbad of wisselbad.

*Rusten: Rust 20 minuten tot 30 minuten uit in rustruimte of horeca voordat je met de volgende ronde begint. Je kunt natuurlijk ook tussen de saunarondes door kiezen voor een heerlijke behandeling of massage.

Belangrijk: Zorg ervoor dat je tussendoor voldoende drinkt. Bij hartklachten of hoge bloeddruk laat je dompelbad achterwege.

Spa Veluwe te Lunteren.